EHBO

ehbo-logo

 

E.H.B.O is de hulp (en algemene bijstand) die, in afwachting van deskundige hulp, door mensen wordt verleend aan personen die lichamelijk letsel hebben opgelopen. Het voornaamste doel van deze hulp is het voorkomen van verder letsel voor het slachtoffer.

Waarom EHBO?
Per jaar gebeuren er in Nederland in en om het huis, ruim anderhalf miljoen ongevallen. Het kan ook bij u thuis, of op het werk gebeuren. In de allereerste minuut na een ongeval kan Eerste Hulp levensreddend zijn.

Informatie over de cursus.
Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u niet moet doen als iemand verwondingen heeft opgelopen zoals; een kneuzing, een bloedneus of een insectenbeet. De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken wordt er ook gebruik gemaakt van slachtoffers van de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers (L.O.T.U.S.).

De L.O.T.U.S. speelt een ongevalssituatie na, iemand uit de opleidingsgroep moet eerste hulp verlenen. Dit kan zijn; het verbinden van een wond, constateren van een flauwte of het in veiligheid brengen van het slachtoffer. Het is vaak een actie-reactie situatie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch.

Tijdens de cursus zullen, onder anderen, de volgende onderwerpen behandeld worden:
o Reanimeren;
o Gebruik van Automatische Externe Defibrilator (A.E.D.);
o Brandwonden;
o Vergiftiging;
o Botbreuken;
o Kneuzingen en Verstuikingen.